Facecare > Блог > Слънчевата алергия, наричана още и акне “Майорка”

Слънчевата алергия, наричана още и акне “Майорка”

Слънчевата алергия е обрив със силен сърбеж, който при някои хора се появява през първите дни след излагане на слънце. Причината може да се търси в натрупаните отпадни вещества в тъканите на кожата, които се активизират от слънчевата светлина. Ако организмът не разполага с минерални вещества за изхвърляне на шлаките на повърхността на кожата, по нея се появяват прозрачни мехурчета.

Акне “Майорка”, както също се нарича слънчевата алергия, се появява вследствие на едновременното влияние на UVA лъчи и мазнини от козметика като слънцезащитни продукти, лосиони за тяло и шампоани.

 

Възможни са няколко начина за предотвратяване появата на акне „Майорка”:

 

  • Да се елиминират по възможност напълно UVA лъчите с помощта на висок слънцезащитен фактор и UVA филтри.
  • Напълно да се отстранят от кожата мазнините и емулгаторите: слънцезащитни средства, съдържащи мазнини, и препарати за кожа след слънчеви бани.
  • Детокс програма с Шуслерови соли №3, №6, №8, №10, които се продават в аптеките. Целта е да се подпомогне организма да дренира и по-лесно да изхвърли отпадните продукти.
  • Детокс програма за намаляване на високата киселинност в организма. Виж повече за нея  ТУК

 

Слънцето може да бъде наш приятел, ако бъдем разумни!

Използвани материали: Биохимията на д-р Шуслер

 

 

 

Ако имаш допълнителни въпроси, можеш да се обадиш за безплатна консултация на тел: 0898 43 40 29

Стела Куцарова, козметик и Шуслеров терапевт

3 Коментара

  1. Соня Пейчева

    06.07.2019 at 13:09

    Каква трябва да бъде комбинацията като брой таблетки дневно за детокс програмата с Шуслерови соли 3, 6, 8 и 10 за дете на 3 г. и 9 месеца?

    Reply
    • Стела Куцарова

      09.07.2019 at 10:38

      Здравейте, Соня!
      Шуслеровите соли за слънчева алергия при дете биха могли да се приложат под формата на крем, с който да мажете тялото. За да Ви улесним, предлагаме следните стъпки:

      За превенция – равни количества от Шуслерова сол мехлем 2, 3, и 8 се смесват в подходящ съд и се маже 1-2 седмици преди излагане на силно слънце.
      По време на излагане на слънце – равни количества от Шуслерова сол мехлем 3, 6, 8, 10 и 12 се мажат по няколко пъти на ден, по лична преценка.

      Поздрави,
      Стела Куцарова

      Reply
  2. Соня Пейчева

    06.07.2019 at 13:09

    Каква трябва да бъде комбинацията като брой таблетки дневно за детокс програмата с Шуслерови соли 3, 6, 8 и 10 за дете на 3 г. и 9 месеца?

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.