Facecare > Блог > 5 уреда за домашен лифтинг, които трябва да притежаваш

5 уреда за домашен лифтинг, които трябва да притежаваш

Beauty Trend уреди за лифтинг терапия
в домашни условия

Здравейте момичета,

Сигурна съм, че почти всяка от вас е чувала за новия Beauty Trend – уреди за лифтинг терапия в домашни условия. Някои от вас дори са си закупили, трети все още се двоумят.
В следващите редове ще се опитам да дам отговор на някои въпроси, които най-вероятно си задавате.

Имам ли нужда?
Наистина ли работят?
Ще си правя ли сама у дома процедура или е поредната закупена вещ?

Имам ли нужда от уред за домашен лифтинг?

Трябва ясно да разграничим две групи жени – клиенти.

— 1-ва група – Дами, които посещават редовно и не толкова редовно козметик.
— 2-ра група – Дами, които не посещават козметик поради различни причини, справят се сами.

От която и група да си – тенденцията е една и съща.

С напредване на възрастта, кожата започва да губи по-бързо своята свежест и тонус и изисква много повече време да се възстанови. Ако преди 30-годишна възраст безсънните нощи не са били проблем и на следващата сутрин не е имало следи по лицето ти, то след 35+ нещата са доста различни.

Настъпват вътрешни промени, като:

 • Намаляване на производството на колаген и еластин.
 • Регенерацията на кожата се забавя. Ако преди естественото обновяване се е случвало на 28 дни, то с всяка година този период се увеличава постепенно. В резултат кожата е по-груба, сивкава, порите са по- видими и др.
 • Хормонални промени
 • Задържане на течностти и др.

Накратко така изглеждат настъпващите промени.

Ако си от първа група и до 38-годишна възраст си посещавала козметик веднъж месечно  и кожата е успявала да запази свежест, то след 38+ ще започнеш да наблюдаваш, че този период на свеж вид е по-кратък, около 14-20 дни.  Всички си даваме сметка, че с днешното забързано ежедневие не можем да сме постоянно в козметичните салони и точно поради тази причина ти е нужен уред, който да ти помогне да поддържаш ефекта за по-дълго време.

Ако си от втората група, ситуацията не е по-различна. И тук ефектът не е толкова дълготраен, колкото ни се иска, така че трябва да подсилиш чрез нещо в домашни условия.

Ако забелязваш, че лицето ти не е толкова свежо сутрин, колкото преди, или просто имаш нужда бързо да влезеш в топ форма, значи имаш нужда от някой от изброените уреди по-долу.

Наистина ли работят тези уреди за домашен лифтинг?

Уредите за домашна терапия работят по една много проста причина – те са абсолютно идентични с уредите за професионална работа, с малко по-слаба мощност /тези от тях, които са с мощност/, но пък можеш да ги правиш много по-често.

Ще си правя ли сама у дома процедура или е поредната закупена вещ?

На този въпрос можеш да си отговориш сама, като си зададеш следните въпроси.

— Изпълнителна ли съм?
— Обичам ли да се грижа сама за себе си?
— Ще си отделя ли 10-15 минути два- три пъти седмично?

Ако отговориш на тези въпроси с: ”не съм сигурна” или ”по-скоро искам да опитам, но почти съм сигурна, че няма да съм редовна”, то тогава започни с най-лесния за употреба и най-евтиния като цена уред, за да си дадеш шанс да се научиш и да видиш ефективността им.

Когато видиш ефекта ще си по-мотивирана, тогава започни да надграждаш.

И не на последно място трябва да сме честни – лифтинг уредите работят ако се ползват.

Ето ги и уредите, подредени са по-цена, но това не означава, че по-евтините не работят.

В заключение ще ти кажем, че всичко, което е необходимо, за да се радваш на отличен външен вид е да отделяш малко време само за себе си!

Кой уред за домашен лифтинг да избера?

 Gua sha

Gua sha е източно азиатска техника, която се използва посредством камък от  нефрит или розов кварц. Gua sha терапията  е лечебен метод, но през последните години се прилага за скулптуриране на лицето или по-точно за лифтинг ефект.

Масажът с Gua sha камък е лесен и бърз начин да се справите в домашни условия с подпухването и да повдигнете скулите на лицето или по-точно да оформите овала.

Защо е ефективен този масаж? 

Благодарение на лекото придърпване, се получава сцепление между камъка и кожата. Това води до стречинг на фасцията (тя обвива мускула и ако е стегната  фасцията придърпва лицето надолу), подобрява  кръвообращението и релаксира  различните мускулни групи. Активира се лимфата, за да стимулира изхвърлянето на отпадни продукти, намалявайки  подпухването и торбичките под очите.

Това са няколко важни действия от основно значение за поддържането на младежкото излъчване. А с помощта на Gua sha в домашни условия резултатите са  бързи, видими и не на последно място е много лесно да си направите сами масаж с Гуа ша.

Ние във Facecare избрахме Gua sha от афганистански нефрит, който е студен по-дълго време и е в специална форма, благодарение на която достигате по-лесно до всички точки на лицето. Може да го разгледате на …..

Лифтинг масаж с вендузи

Всички сте чували за лечебното действие на вендузите за тяло, но вече има вендузи за лице. Обикновено изработени от пластмаса, силикон или стъкло,  посредством вакуум те леко засмукват гънка от кожата и с бавни движения посока лимфните възли се изпълнява масаж. В резултат на това леко засмукване, притока на кръв се засилва, до кожата достигат хранителни вещества, отпадните продукти се изхвърлят и има детоксикиращо действие.

Терапията е много подходяща за хора, които задържат вода и страдат от торбички под очите или подпухналост. Може би повечето от вас, когато чуят вендузи, в съзнанието им изникват известни спортисти със синини под формата на кръг по тялото, но това е резултат на проведено лечение при спортни травми и др. и целта е била тази. При лифтинг масажа в областта на лицето вакуума е много по-слаб и не задържаме вендузите на едно място, а с бавни и плавни движения плъзгаме вендузите по масажните линии, като предварително е нанесен масажен крем или масло в масажираната зона.

Ние във Facecare избрахме да работим със стъклени вендузи, защото се почистват по-лесно. В комплектът съдържа два размера вендузи за зоната около очите, този размер може да се използва и за цялото лице, като вакуума е по-слаб за хора със слаби капиляри.

Led маска

LED –  Light  Emited Diods, известна като фототерапия или светлинна терапия, безвредна и без странични ефекти, за разлика от лазерните процедури.

LEDтерапията до скоро се предлагаше само  за професионална терапия, но за щастие вече е налична и за домашно приложение.

Недостатъка при професионалната терапия е, че за добър ефект е необходимо процедурите да се извършват през ден, което е почти невъзможно в днешното забързано ежедневие, точно поради тази причина бяха и създадени LED маските за домашна грижа.  Те са малки и удобни, но различните модели са толкова много, че е трудна да избереш сама.

За това ще ти опиша основното действие на светлината и как да избереш от многото мо дели маски.

Какво  представлява LED терапията?

 

LED терапията излъчва различни видове светлина във видимия спектър, като достига до различна дълбочина в кожата и предизвиква различно действие. Ще разгледаме основните четири цвята на светлината, защото във времето се появиха и нови, като лилавия, но в практиката съм виждала резултат от тези четири светлини – червена, синя, жълта и зелена.

— Червена светлина – достига до 640 нм. Стимулира фибробластите да произвеждат повече колаген и еластин. Или иначе казано – това е така нареченото фотоподмладяне.
— Синя светлина –470 нм. – подходяща при кожи с възпалителен процес, има мощен антибактериален ефект, подходяща при акне.
— Зелена светлина – 525 нм. Подходяща при пигментни петна и трудно зарастващи рани. Може да се ползва както при хора с тежка пигментация, така и хора с пигментни петна, предизвикани от пъпки.
— Жълта светлина – 590 нм. Подходяща при хора със себореен дерматит и спукани капиляри, розацея. Успокоява кожата.

При кожите с капиляри, розацея и акне, не е подходяща употребата на червена светлина, защото тя много силно стимулира и ще има обратен ефект. За това е много важно ако купувате такъв уред да имате опция сами да избирате различните светлини, а не всички да са в една програма.

Когато избирате да си закупите маска за домашна грижа е добре да си изберете такава, която да ви дава възможност да регулирате сами светлините. Например апарата има готови програми, които са кръстени по един начин – “Фотоподладяване”, “Акне”, “Петна”. При тези програми са зададени предварително светлините колко минути действат и вие не може да промените тези настройки.

Препоръката ми е, ако избирате подобен уред, да намерите такъв, който да има и опция, в която да си пуснете отделно, по ваше усмотрение, дадена светлина, а не цялата програма. Например, искам само синя светлина, защото лицето ми е силно възпалено или обратното, нямам възпаления – искам само регенерация.

Второто нещо е формата на маската. Често се срещат във формата на лице тип венецианска маска, но често отворите за очи и уста не съвпадат с индивидуалните форми на вашето лице, а и не са подходящи за хора с клаустрофобия.

Друг вариант e тип панел, който е по-голям и е свободен. При този модел, над лицето има пространство и въздух, обхваща цялата площ на лицето + очи и може да местите маската към шия деколте, гръб и т.н.

При кожите със капиляри и розацея и акне, не е подходяща употребата на червена светлина, защото тя много силно стимулира и ще има обратен ефект. За това е много важно ако купувате такъв уред да имате опция сами да избирате различните светлини, а не всички да са в една програма.

Има и варианти на джобни апаратчета, които може докато си пиете кафето, гледате телевизия да си правите терапията, но недостатъка е, че трябва да го държите.

Meso needling

Микроиглена терапия, или meso needling, с дермаролер е ефективна, бърза и неизискваща възстановителен период терапия за домашна употреба, която мигновено подобрява вида на кожата на лицето, еластчиността и здравината на кожата си.

Ефектът се дължи на две действия:

Начин на действие:

 1. Механично действие
  Процедурата се извършва посредством дермaролер, покрит с 540 фини игли. Предизвиква над 130 000 микроперфорации, които стимулират собственото производство на колаген. Повишава скоростта на клетъчното възобновяване, активира възстановяването на тъканите.
 2. Биологично действие
  Благодарение на микроперфорациите се предизвиква по-добра усвояемост и качеството на активните съставки, които се поставят.

Подходяща при:

 • тънка кожа със загуба на плътност и лицев овал
 • кожа със сивкав тен, загубила блясъка си
 • кожа с белези от акне и разширени пори
 • жени, които нямат време да посещават козметик или не желаят агресивни процедури, с риск да променят изцяло визията на лицето им

Ако избирате покупката на дерма ролер, от особено значение е иглите колко са остри. На външен вид ролерите са еднакви, но разликата в цената идва от материала и начин на наточване. Целта на иглите е да перфорира, а не да дере кожата, често клиенти закупили по-евтин вариант на ролер надраскват силно кожата си и възстановителният период е дълъг.

Микрочистотен ток

Микрочистотиният ток намира своето приложение във физиотерапията и по-късно в козметичните процедури, а вече и за домашно ползване.

Nu- face e апарат, който работи с микрочистотен ток, е често наричан нехирургичен лифтинг или фитнес за лице. Чрез използване на два накрайника,  всеки от които с два изходни канала, мускулът се фиксира. Целта е да се предизвикват микросъкращения, посредством ток с ниско напрежение. Достига се и до цялостно тонизиране и подобряване на всички процеси в подкожните слоеве – мускулната стимулация на кожната и подкожната структура, подобрява се микроциркулацията на кръвта и лимфата. Подобрява трофиката и дишането на кожата. Възстановява загубеният обем, възстановява овала на лицето и има много добър резултат при паднал клепач.

Всички гореизброени уреди могат да се комбинират и да се редуват, като начина на приложение зависи от проблема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.