Facecare > Блог > Ретинол през лятото? Разбира се, че да!

Ретинол през лятото? Разбира се, че да!

Не си сигурна откъде, но някога и някъде си чувала, че козметика с ретинол не трябва да бъде използвана през лятото. Доволна от действието на любимия ти Medik8 ретиноид, вероятно се питаш дали тази теория е напълно вярна. Знаеш, че е добре да го изразходиш до 6 месеца след отварянето му, и ако спрешмда го озпозлваш до края на сезона, ще трябва да се сбогуваш с ползотворното му действие.

Можеш ли да продължиш да използваш вълшебното шишенце с ретинол на Medik8 и през лятото?
Да, можеш! И ние, и специалистите от Medik8 можем да те уверим в това.

Безспорен е фактът, че Витамин А /ретинол/ е изключително ефективен за възстановяване производството на колаген в кожата. Клинично доказано е, че намалява фини линии и бръчки, несъвършенства и неравен тен. Една съставка с толкова много предимства, би трябвало да има и недостатъци.

Досега, за недостатък на ретинола се считаше неговата фоточувствителност, поради което често се препоръчва да не бъде изпозлван през деня, и особено преди излагане на слънце. Причината за това се дължи на способността му да ускорява образуването на нови и млади кожни клетки, които са много по-уязвими на слънчевите лъчи, за разлика от старите.

В този случай, това от което се нуждаят младите клетки най-много, е по-ефективна от обичайната защита. А ти можеш да им я осигуриш, като комбинраш неагресивния ретинол със стабилизиран Витамин C и достатъчно ефекетивна широпкоспектърна слънцезащита.

Витамин C, SPF и Витамин А – това е CSA философията на Medik8.

За щастие, повишената слънчева чувствителност и повърхностното изтъняване на кожата са само временни действия от употребата на ретинол. В действителност, с продължение на употребата му, той значително увеличава плътността на кожата и подобрява естетсвените ѝ защитни функции. Всички вие, които имате опит в употребата на ретинол, със сигурност можете да потвърдите това.

Ето защо е напълно безопасно да използваш ретиноловите продукти на Medik8 през всеки сезон, но при условие че спазваш препоръките за тяхната употреба:

  • През летните дни е препоръчително да изпозлваш слънцезащита за лице, за да предпазиш кожата си от слънчево увреждане, а и за да запазиш полезното действие на ретинола.
  • Всички ретиноиди на Medik8 следва да се нанасят само вечер, с изключение на един. Той може да бъде нанасян и през деня, без риск да причини дразнене, чувствителност и нежелана пигментация по лицето ти. По-долу ще ти разкажем кой е той и защо това е така.
  • Ако ще изпозлваш ретинол за пръв път, започни с по-ниска концентрация. В началото го нанасяй през 2-3 вечери, след което можеш да започнеш и през 1 вечер. Идеален за старт нощен серум с ретинол, можеш да видиш тук, а нощен крем – тук.
  • Препоръчваме временно да спреш употребата на ретинолови продукти на Medik8 само по време на бременност, кърмене, активно плажуване и планински разходки.

Кой ретиноид можеш да използваш и през деня
без да изпитваш страх от слънцето?

За да отговорим на този въпрос, първо ще въведем малко предистория – от научното откритие, до създаването на продукта.

Като резултат от съвместната си работа с универистетски лаборатории в САЩ, Великобритания и Южна Корея, козметичният бранд Medik8 създава хибридната молекула r-Retinoate /ретинил ретиноат/. Тя е получена чрез сливане на ретинол с ретинолова киселина. По този начин молекулата подобрява резултатите на ретинола, без страничните ефекти на ретиноловата киселина. Звучи много добре, нали?

Клиничните проучвания показват, че ретинил ретиноат има много по-висока ефективност от класическия ретинол и таргетира всички признаци на стареене. Цели 8 пъти по-силна от ретинол и достатъчно деликатна за чувствителната кожа, молекулата r-Retinoate осигурява видими резултати само за 4 седмици. Тази усъвършенствана форма на Витамин А е напълно фотостабилна и може да се прилага и сутрин, и вечер. Да, дори и през лятото

През 2016 г. Medik8 разработи новаторска система за капсулиране, която за първи път стабилизира молекулата ретинил ретиноат. Това бележи раждането на r-Retinoate Youth Activating Cream – крем-серум с Витамин А от следващо поколение. Първият и единствен в света ретиноид, който може да бъде изпозлван през деня и през лятото. Можеш да го разгледаш подробно тук.

 

 

Две години по-късно на бял свят се появява и следващя от серията продукт –  подмладяваща система за околоочен контур Rejuvenating Eye System , която също съдържа ексклузивния патент ретинил ретиноат. Изключително ефективен по отношение на колагеновия синтез и клетъчната обмяна, само след 4 седмична употреба се наблюдава видимо намаляване на видимите линии и бръчки в деликатната зона около очите. Цялата информация за системата можеш да разгледаш тук.

 

Ако имаш персонални въпроси за употребата на ретинол, можеш да ни ги заададеш, като се обадиш за безплатна консултация на 0898434029. Ще ти помогнем с избора на най-подходящия за твоята кожа ретиноид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *