Facecare > Блог > Грижата за кожата не е само за жени

Грижата за кожата не е само за жени

 

Съвети и продукти за мъжете…

Всички знаем, че мъжката кожа е различна от женската. Естествено хормоните са главните виновници за тези разлики. Благодарение на тестостерона при мъжете кожата е по-плътна и здрава, производството не себум е по-засилено. При тях PH-то на кожата е по-ниско от това на дамите, което се дължи на повишеното производство на себум. И точно затова производителите създават серии за мъже. Но ако вашата половинка има конкретен кожен проблем, то със сигурност решението не се намира в тези серии за мъже.

Какви са най-честите кожни предизвикателства пред мъжката кожа?

Един от най-честите проблеми при мъжете са разширените пори, свръх омазняването  и подкожните пъпки в областта на брадата. Много често те са големи и болезнени, стоят дълго време и остават като петна.

Ако сте засегнати от пъпки в областта на брадата, първо трябва да спрете с бръсненето и да започнете да подкъсявате брадата.

Най-добре е да се използват продукти, които съдържат AHA/PHA киселини. Като например:

Ако обаче кожата е суха и дехидратирана и не обичате да използвате много продукти – многофункционалният серум на Orpheus е най-доброто решение. Серумът е с помпичка и не се бърка в кутийки и т.н. Една две помпички са достатъчни, за да покрият цялото лице, включително и зоната на очите. Не оставя мазен слой. Изключително силно хидратира и стимулира производството на колаген, и предпазва кожата от свободните радикали в замърсената градска среда.

Ако пък сте със силно изразени бръчки в областта на челото е добре дълбочината на бръчките да бъде намалена. Това може да се случи най-лесно в домашни условия с пилинг-тампоните на Neostrata:

Пилинг за домашна употребаВсяка вечер след като се измие, лицето се обтрива с тампон, а след него може да се нанесе хидратиращ продукт. По този начин ще се направи една домашна пилинг терапия и освен че бръчките ще са по-малко, и  кожата ще бъде по-свежа.

Ние сме винаги насреща за още съвети и препоръки за грижата за вашата кожа. Можете да се свържете с нас за безплатна консултация на тел. 0898434029.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.