Facecare > Блог > Как да се справим с мимическите бръчки?

Как да се справим с мимическите бръчки?

Здравей,

Днес ще си говорим за мимическите бръчки (веждите, челото, очите и над горната устна) и за неинвазивните методи за справяне с тях. Все по-често забелязвам как и при младите хора, мимическите бръчки са все по-изразени, поради съвременния начин на живот.

Причините за появата на мимически бръчки са много, но тук ще ти представя два от основните фактора:

Генетичен – има много хора, които от ранна възраст са със силно изразени мимически бръчки и други, при които никога няма да се появят.

Мускулите на лицето – по-точно работата им.

Експресивните бръчки (мимически) са резултат от активната работа на лицевите мускули, или иначе казано, те са резултат от повтарянето на едни и същи изражения. Когато сме пред компютър или телефон и се взираме постоянно в малкия екран, ние напрягаме мускулатрурата на лицето. А тя е различна от другите мускулни групи. За разлика от мускулите на тялото, тези на лицето завършват в кожата, благодарение на което ние изразяваме видимо емоциите си.

Когато кожата е сочна и хидратирана, гънките възникващи от изражението на лицето се появяват и изчезват. С напредване на времето, кожата губи своята еластичност и способност да възвръща гладкия си вид след всяко мускулно свиване. Вследствие на това, бръчките се задълбочават и стават постоянни – не само по време на гримаса, но и когато се отпуснем. Така например, линиите между веждите ни придават сърдит вид, въпреки че не сме.

Може би всеки ще си каже – ще ги блокирам с помощта на ботулинов токсин (BOTOX – търговското наименование, с което е известен). Аз ти препоръчвам да не избързваш, поради няколко причини. Една от тях е, че блокирайки даден мускул или група, ние нарушаваме работата на останалите. Така сме устроени, че когато спрем работата на един или няколко мускула, допълнително натоварваме съседни на него. При неправилно функциониране на мускулите, кръвообращението се забавя. В резултат на което чертите на лицето се изострят и излъчването се променя. При прекомерна употреба може да се получи т. нар. ефект на “паднал клепач”. Друга основна причина е, че блокирането на даден мускул забавя кръвообращението и води до застой на лимфата. А както знаеш, изключително важно е лимфата да се изхвърля, тъй като тя филтрира отпадните продукти. Това са негативи, които се появяват след дълго и често приложение на ботулинов токсин.

Добре, но как да противодействаме? На всички ни е ясно, че не можем да променим начинът си на живот, не можем да променим и генетиката си. Ако вече си започнала с блокиране на мимиката – не се притеснявай, просто се опитай да го правиш по-рядко. Като за това, можеш да удължиш ефекта или да забавиш разстоянието между процедурите с някое от следните предложения.

Терапия с ботокс подобно действие

Включва два продукта, тоник за лице с ботокс подобно действие и серум с ботокс подобно действие. Употребявай сутрин и вечер. На почистено лице нанеси с помощта на тампон от тоника с ботокс подобно дествие, след което нанеси няколко капки директно с пипетата от серум с ботокс подобен ефект и го остави да попие без потупване.

Може би се питаш как е възможно, чрез козметичен продукт да въздействаме? Възможно е благодарение на съставки като:

Гамааминомаслена киселина (GABA) – аминокиселина, която позволява на мускулите да се отпуснат. Прави кожата по-гладка и еластична. Неговото действие се основава на механизма на блокиране на нервните синаптични сигнали, чрез пътища на йонни канали (Cl-, Na+ и Ca 2+).

При директно нанасяне върху кожата, блокира микроконтракциите на кожата, причинявайки мускулна релаксация и в резултат на това намалява бръчките. Той стимулира синтеза на колаген и укрепва структурата и стегнатостта на кожата.

и

Ботулинов дериват (съединение, подобно на ботокс), който ефективно намалява  мимическите бръчки. Освен активните съставки за мускулна релаксация в продукта има допълнителни съставки, като Ниацинамид, Аргинин, Хиалуронова киселина, растежни фактори и др. Целта на допълнителните съставки е да хидратират кожата, да подобрят еластичността и плътността на кожата, за да не може бръчката да се задържа в спокойно състояние. Както вече споменахме, мимическите бръчки са резултат от работата на мускулите, но и от липсата на хидратация. Поради липсата на хидратация и еластичност в спокойно състояние, гънката между веждите си остава.

Ако вече имате дълбока гневна бръчка и силно изразени бръчки в областта на околоочната зона и над горна устна, ти предлагаме да започнеш с Домашна мезотерапия за мимически бръчки.

С помощта на микроигленният ролер ще успеете да намалите дълбочината на бръчките в тези зони. Чрез микроубожданията предизвикваме собственото производство на колаген, а кожата поглъща активните съставки от серума. Терапията се прилага веднъж седмично за период от един месец. След това може да правиш през две-три седмица за поддръжка, като може да сменяш активните съставки периодично.

Решение в козметичният салон е скулптуриращият масаж

Какво представлява скулптуриращият масаж? Това е метод за естествено подмладяване на кожата, който
възстановява тъканите и укрепва лицевата мускулатура. Масажът засяга всички слоеве на лицето: кости, мускули и кожа. Представлява комбинация от дрениращи, миопластични, букълни (интраорални) и скулптуриращи техники, както и ревитализиращ масаж на главата и ушите (виж тук)

Ако имаш допълнителни въпроси, можеш да се обадиш за безплатна консултация на тел: 0898 43 40 29

Стела Куцарова, Facecare

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.