Facecare > Блог > ,,Natural look” – най-добрите неинвазивни процедури, които да си направиш през 2023

,,Natural look” – най-добрите неинвазивни процедури, които да си направиш през 2023

Кои са неинвазивните терапии, които задължително да си направиш през 2023 година?

Случвало ли ти се е да пиеш кафе с приятелка и тя тактично да ти напомни за вече появилите се бръчки по лицето ти и да ти даде контактите на нейният дерматолог? Да, забелязваш настъпилите промени по лицето си, но се страхуваш от инванзивните методи и не харесваш промените, които настъпват след някои от масовите естетични процедури.

Всички казват, че няма друг начин – рано или късно ще трябва да пристъпиш към инжекционните терапии.

Точно за това, днес ще ти разкажа за няколко доказано ефективни методи, с помощта на които ще можеш да възвърнеш младежко излъчване без да се променяш.

Това са процедури, които прилагам в практиката си като козметик, но разбира се и на себе си.

Процедури, в основата на които лежи собствената регенерация и възстановяване на подкожната тъкан, като всяка една може да се прилага самостоятелно.

 

Mного e важно да възстановиш работата на мускулите на лицето и фасциите!

За да възвърнеш младежкото излъчване е необходима здрава фасция и здрав мускул на лицето, защото сковаността на фасцията води до образуване на бръчки и отпускане на кожата.

Какво означава това? Често причината за назолабиални гънки или гневната бръчка се крие в скована фасция и за това от голямо значение е да се правят масажи.

Скулптуриращ масаж на лице

Той е ефективен начин за естествено подмладяване на кожата, възстановяване на тъканите и укрепване на лицевата мускулатура. Споява връзката между лимфна, кръвоносна, имунна и нервна система на кожата. Трайно поддържа блясъка и младостта във всяка възраст.

Ако нямаш възможността да посетиш козметичен салон, за масаж в домашни условия ти предлагам да използваш гуа ша.

 

 

Стимулирай естествено производство на колаген в кожата!

Има  няколко начина за стимулиране на собствено производство на колаген. Най-ефективни са микрораздразненията на кожата, които могат да се постигнат по два начина: “microneedling” и “Dermapen” или чрез патентована технология, която е фокусирана върху използването на безвредни растителни съставки и проникването им в дълбоките слоеве на кожата.

Eто ги и двете процедури, които предизвикват мощна регенерация на собствен колаген на базата на тези иновативни технологии:

 

 

 

  1. Клетъчна мезотерапия CELLSTORY Plus – при повяхнала и отпусната кожа, изразени бръчки и загуба на плътност

Microspear® е патентована технология, базирана на екстракт от Spa rassis Crispa /зелчеста гъба/.

Под формата на гел с миниатюрни иглички, които са невидими за окото, се нанася чрез масажни движения. Проникват дълбоко в епидермиса и предизвикват убождания, които действат до 24-36 часа след нанасяне на гела.  Изключително ефикасен метод за обновяване на кожата.

 

 

 

 

 

2. Микроиглена терапия с Dermapen

Процедурата с Dermapen се извършва посредством “писалка”, чийто накрайник е снабден с десетки мини иглички, които проникват в кожата и по този начин се предизвиква голямо стимулиране на колаген в кожата.
Терапията видимо подобрява бръчките в зоната над горната устна, под очите и “пачи крак”. Повлиява успешно разширени пори и белези от акне.

 

В домашни условия ти предлагам да използваш домашна микроиглена терапия с дермаролер.

 

 

Терапия с биоразградими конци!

Ефектът се постига благодарение на високотехнологичното откритие на корейския бранд Thesera – биоразградими лифтинг конци, които проникват дълбоко в кожните слоеве, чрез процес на микротунелиране.

 

Мезоконци от Thesera – терапията е неинвазивна алтернатива на хирургичен лифтинг с биоразградими конци

Незабавен ефект още след първата процедура, без болка и игли.

Веднага след процедурата кожата е видимо по-стегната и овала на лицето е по-добре оформен. След процедурата мимическите бръчки са видимо намалели и разширените пори са свити. Целта на терапията е не само да подобри моментното състояние, а и да забави отпускането на кожата и деформиране на така наречения „триъгълник на красотата“.

 

 

 

 

Ако имаш допълнителни въпроси, можеш да се обадиш за безплатна консултация на тел.: 0898 43 40 29

 

 

 

Стела Куцарова, Facecare

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.