Facecare > Блог > Новите киселини в козметиката – хуминови киселини

Новите киселини в козметиката – хуминови киселини

 

 

Хуминовите киселини са биологично активни съединения извлечени от торф

Хуминовите отлагания са процес в природата, който се получава при бавно и постепенно натрупване на разложена растителност. Тези находища са доста редки и могат да бъдат локализирани  само в определени райони на света, които са изключително богати на малко известното вещество – Хуминова киселина.

Сред терапевтичните ефекти на хуминовите киселини, най-често споменаваните са:

 

  • укрепване на имунната система;
  • антимикробно действие;
  • детоксикиращо действие;
  • регенериране на увредените клетки

 

 

 

 

 

 

 

Освен това, те могат да подпомагат оздравителните процеси, да имат антиалергични и антистресови свойства, подобрявайки общото благосъстояние на човек. Помагат за поддържане на правилната хидратация на кожата, като предотвратяват разграждането на хиалуроновата киселина и засилват метаболитните процеси на кожата.

 

Характерна особеност на хуминовите киселини е участието в процесите на детоксикация и способността да хелатират / премахват метални йони. Съдържанието на хуминови киселини в козметиката запазва младежкия вид на кожата, предпазва от вредното въздействие на свободните кислородни радикали и допринася за поддържането на оптимална хидратация. Кожата става гладка, бръчките се изглаждат, а противовъзпалителният ефект помага за намаляване на зачервяванията и предотвратява образуването на несъвършенства. В резултат на това тенът е освежен и почистен.

 

 

 

Новата Architect Peel  терапия, която се основава на свойствата на хуминовите киселини, за свиване на широки пори при зряла кожа. Съчетава холистичен подход за грижа и усъвършенствани активни комплекси, които изглаждат тена и стимулират производството на колаген тип XVIII, който е отговорен за стабилността на дермата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 За домашна грижа можеш да опиташ с Architect Peel Tonic – терапевтичен тоник, богат на хуминови киселини и копринен екстракт от абиция. Има антиоксидантни и успокояващи свойства и изглажда кожата. Силно детоксикиращо действие, антиоксидантно и противовъзпалително.

 

 

 

 

 

 

Ако имаш допълнителни въпроси, можеш да се обадиш за безплатна консултация на тел: 0898 43 40 29

Стела Куцарова, Facecare

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *