Обнови кожата си с пилинг през есента

Обнови кожата си с пилинг през есента

Ако попиташ няколко приятелки какво представлява пилингът, ще чуеш много различни мнения – от това, че е ужасна и болезнена процедура, до това, че е нещо елементарно и абсолютно задължителна грижа, особено през есента.

Обикновено сме твърде взискателни към кожата си и искаме тя винаги да изглежда перфектно. А даваме ли си сметка, че тя е огледало на нашето вътрешно състояние?

В дълбоките слоеве на кожата се произвеждат нови и млади клетки, които изтласкват старите към повърхността, където те умират и се излющват. Но с възрастта времето на този процес се удължава и деленето на клетките се забавя. В резултат на това, започваме да забелязваме следните индикации:

 • бръчки /фини и дълбоки/
 • сивкав и неравен тен
 • загуба на еластичност
 • петна от акне, широки пори, белези, комедони
 • пигментни петна и фото стареене

Важно е да се знае, че колкото повече излющваме мъртвите клетки от повърхността, толкова повече се стимулира деленето на нови и млади клетки. И тук идват на помощ пилинг терапиите, както за професионална, така и за домашна употреба.

Какво разбираме под пилинг-терапия?

Чрез нанасяне на химически агент, връзките на мъртвите клетки на повърхността се разкъсват. Това води до контролирано излющване на повърхността, където се разкрива свежа, чиста и здрава кожа.

Пилинг-терапията дава следните ползи:

 • Мощен лифтинг ефект
 • По-еластична и плътна кожа
 • Блясък и равен тен
 • Антибактериално и противовъзпалително действие
 • Премахване и изсветляване на пигментни петна
 • Видимо намлява белезите и свива широките пори

Кои са най-често срещаните пилинги и какво трябва да знаем за тях?

 1. Ензимен пилинг – много лек пилинг, без видимо излющване. Съставен от плодови ензими от плодовете на манго, папая и киви. Подходящ е за всеки тип кожа.
 2. Пилинг с алфахидрокси киселина (AHA) – степента му варира от лек до среден, спрямо процента киселина и продължителността на престоя върху кожата. Започва се с по-нисък процент киселина – гликолова, лимонена, бадемова, млечна и др.
 3. Пилинг с бета киселини – салицилова киселина насочена към мазната  кожа. Лек пилинг, който не изисква възстановителен период.
 4. Пилинг с полихидрокси киселини – лек пилинг, насочен към чувствителните кожи, който осигурява цялостна регенерация, без раздразнения и без да повишава  фоточувствителността на кожата.
 5. Билков пилинг – насочен към мазни и акнеични кожи, с широки пори. Причинява силно зачервяване и силно излющване, съответно изисква възстановителен период. Регулира омазняването и изсушава кожата. При по-тънки кожи има опасност от протриване и изразена свръхчувствителност в последствие.
 6. Пилинг с трихлороцетна киселина TCA – причинява силно излющване и изисква възстановителен период. Може да се работи върху кожи с дълбоки белези и бръчки. Не се препоръчва при тъмни кожи, поради опасност от пигментация.

В новата генерация пилинги се използват киселини с нови формули без негативни ефекти върху кожата, и за разлика от старите видове, не изискват възстановителен период. Водещите козметични брандове все по-често залагат на киселини, като основа на продуктите за домашна грижа и професионални терапии. Различните видове киселини са основна съставка в ефективните продукти против бръчки, широки пори, акне и пигментни петна.

Ако искаш по-еластични кожа с блясък и равен тен,

☎️ Запиши час за пилинг процедура в нашия салон на ул. Асен Златаров 15, като се обадиш на телефон 0898 434 029, или ни пишеш на лично съобщение във FACEBOOK.
🛒 Поръчай подмладяващ пилинг за домашна употреба ТУК
🛒 Поръчай пилинг за мазна и акнеична кожа ТУК

Сподели

Comment (1)

 • Ева Отговор

  Много точно казано! От години си правя пилинги, но по-леки и кожата ми е по-здрава и стегната.

  15.10.2018 at 15:14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × five =