Ортмолекулярна козметика – новото поколение в козметологията

Ортмолекулярна козметика – новото поколение в козметологията

Думата „ортомолекулярност” е с гръцко-латински произход – от гръцкото ортос /правилно, хубаво, добро/ и латинското молекулус /най-малката частица на веществата/. Това е наименованието на нов клон в медицината, който използва вещества, които по напълно естествен път попадат в човешкото тяло – чрез храната или се намират по начало там. Това са жизненоважни вещества, витамини, минерали и aминокиселини, които нашият организъм много често не може да синтезира самостоятелно.

Ортомолекулярната медицина е клон на конвенционалната медицина, намерил своето място, чрез т. нар. холистичен подход за положително повлияване и справяне с различни здравословни промени. Ортомолекулярната медицина не влиза в противоречие и отрицание на традиционните методи за лечение, а напротив – търси синергизъм и надграждане. Нейн основател е американският биохимик и двукратен лауреат на Нобелова награда Лайнус Полинг. Той формулира принцип на действие на Ортомолекулярната медицина:

“Съхранението на здравето и лечението на болестите става по пътя на промяната на концентрацията на веществата, които естествено и постоянно присъстват в организма на човека.“

Какво са ортомолекулите?

Ортомолекулите са витамините, минералите, аминокиселините, фосфолипидите, мастните киселини и още ред други биологично активни вещества /БАВ/. При неблагоприятни състояния или заболявания, клетките на организма изпитват силен дефицит или повишена потребност от ортомолекули. Непълноценното клетъчно хранене става първопричина за много болести. Спасението е постоянно поддържане на ортомолекулярните дози т.е. на оптимални количества БАВ, необходими за реалните потребности на човешкото тяло в момент, когато то е силно уязвимо. Това налага т. нар. „дневни потребности” да превишават нормалните дози в десетки и даже стотици пъти, за да бъде излекуван човек.

Правилното хранително вещество, синергично комбинирано в оптимални концентрации, прието в правилния момент.

Зараждане на ортомолекулярната козметология…

Моника Хьоншер – основател на Ортомолекулярната Кознметика на Binella Medical Beauty

Binella Medical Beauty разработва съвсем нова концепция за постигане на трайно красива и здрава кожа – наречена ORTHOMOLEKULARЕ COSMETOLOGIE (ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ) – концепция, основана на науката за ортомолекулрния баланс и храненето в едно – с високоефективни, чисти, безопасни и синергично свързани, действащи съставки. В хода на интензивни проучвания и тестове, те трансформират ортомолекулярната медицина в ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ, чиято концепция утвърждават с патент.

„NO AGE “ – без възраст, вместо „ANTI-AGE“ – борба срещу стареенето.

Кожата не се нуждае от продукти, които да се борят с бръчките в дългосрочен план. Затова Binella Medical Beauty се отказват от всички вредни и съмнителни съставки, които лишават клетките от енергия, необходима за тяхната правилна регенерация.

Традиционните концепции против стареене само маскират симптомите в краткосрочен план, при това често за сметка на здравето на кожата. Но философията „NO AGE“ си поставя за задача да снабди кожата с индивидуално липсващите й хранителни вещества. Активирани по този начин, кожните клетки се справят с процесите на преждевременно стареене.

Козметиката на основата на хранителни вещества е ново поколение на индивидуално ориентираната грижа за кожата.

Вместо да бъдат използвани чужди за кожата активни вещества против стареене, се приемат идентични, естествени за кожата – винаги правилните хранителни вещества, в правилното време, в правилната концентрация. Целта е целенасочено балансиране на дефицитите и подпомогне на организма в естествените му функционални процеси.

Към част 2 >>>

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + thirteen =