Facecare > Блог > Ортмолекулярна козметика – ново поколение в козметологията

Ортмолекулярна козметика – ново поколение в козметологията

Думата „ортомолекулярност” е с гръцко-латински произход – от гръцкото ортос /правилно, хубаво, добро/ и латинското молекулус /най-малката частица на веществата/. Това е наименованието на нов клон в медицината, който използва вещества, които по напълно естествен път попадат в човешкото тяло – чрез храната или се намират по начало там. Това са жизненоважни вещества, витамини, минерали и aминокиселини, които нашият организъм много често не може да синтезира самостоятелно.

Ортомолекулярната медицина е клон на конвенционалната медицина, намерил своето място, чрез т. нар. холистичен подход за положително повлияване и справяне с различни здравословни промени. Ортомолекулярната медицина не влиза в противоречие и отрицание на традиционните методи за лечение, а напротив – търси синергизъм и надграждане. Нейн основател е американският биохимик и двукратен лауреат на Нобелова награда Лайнус Полинг. Той формулира принцип на действие на Ортомолекулярната медицина:

“Съхранението на здравето и лечението на болестите става по пътя на промяната на концентрацията на веществата, които естествено и постоянно присъстват в организма на човека.“

Какво са ортомолекулите?

Ортомолекулите са витамините, минералите, аминокиселините, фосфолипидите, мастните киселини и още ред други биологично активни вещества /БАВ/. При неблагоприятни състояния или заболявания, клетките на организма изпитват силен дефицит или повишена потребност от ортомолекули. Непълноценното клетъчно хранене става първопричина за много болести. Спасението е постоянно поддържане на ортомолекулярните дози т.е. на оптимални количества БАВ, необходими за реалните потребности на човешкото тяло в момент, когато то е силно уязвимо. Това налага т. нар. „дневни потребности” да превишават нормалните дози в десетки и даже стотици пъти, за да бъде излекуван човек.

Правилното хранително вещество, синергично комбинирано в оптимални концентрации, прието в правилния момент.

Зараждане на ортомолекулярната козметология…

Binella Medical Beauty разработва съвсем нова концепция за постигане на трайно красива и здрава кожа – наречена ORTHOMOLEKULARЕ COSMETOLOGIE (ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ) – концепция, основана на науката за ортомолекулрния баланс и храненето в едно – с високоефективни, чисти, безопасни и синергично свързани, действащи съставки. В хода на интензивни проучвания и тестове, те трансформират ортомолекулярната медицина в ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ, чиято концепция утвърждават с патент.

„NO AGE “ – без възраст, вместо „ANTI-AGE“ – борба срещу стареенето.

Кожата не се нуждае от продукти, които да се борят с бръчките в дългосрочен план. Затова Binella Medical Beauty се отказват от всички вредни и съмнителни съставки, които лишават клетките от енергия, необходима за тяхната правилна регенерация.

Традиционните концепции против стареене само маскират симптомите в краткосрочен план, при това често за сметка на здравето на кожата. Но философията „NO AGE“ си поставя за задача да снабди кожата с индивидуално липсващите й хранителни вещества. Активирани по този начин, кожните клетки се справят с процесите на преждевременно стареене.

Козметиката на основата на хранителни вещества е ново поколение на индивидуално ориентираната грижа за кожата.

Вместо да бъдат използвани чужди за кожата активни вещества против стареене, се приемат идентични, естествени за кожата – винаги правилните хранителни вещества, в правилното време, в правилната концентрация. Целта е целенасочено балансиране на дефицитите и подпомогне на организма в естествените му функционални процеси.

ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК Е УНИКАЛЕН, САМ ПО СЕБЕ СИ!

Личността, начинът на живот, навиците, талантите и способностите отличават хората един от друг и ги правят УНИКАЛНИ И НЕПОВТОРИМИ.

При разработка на своите продукти, ортомолекулярните козметици на BINELLA medical beauty се запознават и съобразяват с индивидуалността на своите клиенти –  всички фактори и житейски навици, които могат да окажат влияние на състоянието на кожата.

30% от състоянието на кожата се дължи на нейния генотип, а за останалите 70% са отговорни всчики външни фактори и индивидуални навици, режим на хранене, начин на живот и работна среда.

Кожата е огледало на душевното и физическото състояние на индивида, а това означава, че всяка кожа се нуждае от напълно индивидуален подход и прием на хранителни вещества, за да компенсира натоварванията и да остане здрава, млада и красива.

КОЖАТА НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК Е ТОЛКОВА УНИКАЛНА, КОЛКОТО САМИЯ НЕГО!

От много десетилетия насам, козметичната индустрия се опитва да направи грижата за кожата възможно по-специфична. Досега резултатът винаги е бил компромисен. Кремовете и лосионите са фокусирани към типа или състоянието на кожата, възрастта или пола. А истински прецизната, насочена към индивидуалните потребности грижа за кожата вече съществува.

BINELLA medical beauty разработи концепция за грижа, която е толкова уникална, колкото е и твоята кожа.

CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB е първата патентована система за индивидуална грижа за кожата. BINELLA medical beauty създава специално и единствено за теб твоя индивидуален серум от ортомолеклярни есенции, който целенасочено снабдява кожа с хранителните вещества, отговарящи точно на твоите лични нужди и условия на живот. По този начин CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES гарантират оптимална ефективност и изящна красота.

Индивидуален серум от CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES – грижа, препоръчана и създадена единствено и само за твоята кожа!

Можеш да закупиш своя индивидуален серум само на място в салон Facecare, след като предварително обсъдим какво е текущото състояние на кожата ти и какви са житейските ти навици. Спрямо получените резултати от този анализ, заедно ще създадем серум от ортомолекулярни есенции, подбрани конкретно според нуждите твоята кожа. Правилните вещества, в правилната концентрация се смесват пред очите ти и се превръщат в серум, специално и само за теб!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *