Facecare > Блог > Кои са 5-те най-видими признака на стареене и как да се справиш с тях?

Кои са 5-те най-видими признака на стареене и как да се справиш с тях?

80% от жените след 30 годишна възраст могат да определят кои са най-видимите и неприятни за тях признаци на стареене. Можем да ги обобщим в 5 основни проблема, които споделят най-често:

  1. Лицевият овал цялостно е започнал да променя формата и контура си.
  2. Ъгълчетата на очите и устните увисват надолу и правят тъжно изражението на лицето.
  3. Назолабиалните гънки стават по-видими, поради натежаване на скулите.
  4. Зоната на околоочния контур е променена, заради хлътване под очите, торбички и паднал клепач.
  5. Бузи тип “булдог” са се получили в следствие на отпускане на мастната тъкан.

Появата на всички тези проблеми основно започва след загуба на подкожна мастна тъкан и отслабване на лицевата мускулатура. Но, защо?

Кожата на лицето се крепи върху лицева мускулатура, изградена от 44 мускулни групи, а тяхната атрофия води до по-ранно стареене на кожата. Идва време, в което трябва да предотвратиш отпускането на тези мускули, защото именно те крепят кожата на лицето ти и на тях се дължи голям процент от нейното отпускане. Следователно, ако поддържаш силни и здрави лицеви мускули, можеш да се радваш на сочни скули и стегнат лицев овал.

Как можеш да тренираш мускулите на лицето си наистина ефективно?

Съществуват нехирургчни методи за придобиване на мечтания стегнат овал, здрава и гладка кожа. Един от тях е неинвазивният лифтинг с микрочестотен ток с апарат Elemis Biotec,  разработен да стимулира отслабената мускулна дейност на лицето. Наричана още “нехирургичен лифтинг” или “естествен лифтинг”, процедурата е напълно безопасна и безболезнена и е подходяща при наличие на поне един от 5-те признака на стареене, за които ти споменахме.

Процедурата се изпълнява посредством два накрайника с нискочестотен микро ток, носещ електричен заряд, идентичен на този в човешкото тяло. Мускулът се фиксира в двата му края и се предизвиква неговото съкращаване.

С подобряване на мускулния тонус се подобряват клетъчната активност и йонната концентрация на клетки в кожата. Подобрват се и кръвоснабдяването, храненето на кожната тъкан и обмяната на веществата. Общият резултат е стегната, здрава и видимо подмладена кожа, независимо от възрастта.

А ето какви са и клинично доказаните резултати от независими прочувания, след извършване на терапия с микроток от Elemis Biotec:

  • дълбочината на фините лини намалява с 68%
  • производството на колаген се се увеличава с 14%
  • еластинът се увеличава с 48%
  • кръвообращението се подобява с 38%

Можеш да запазиш час за микрочестотен лифтинг с Elemis Biotec, като се обадиш на телефон 0898 434 029 или ни изпратиш запитване на info@facecare.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *