Facecare > Блог > Ретинол през лятото? Разбира се, че да!

Ретинол през лятото? Разбира се, че да!

Чувала си, че козметика с ретинол не трябва да бъде използвана по време на летните месеци. Доволна от любимия ти Medik8 ретиноид, съвсем не би искала да се лишиш от страхотния му ефект и вероятно се питаш дали тази теория е напълно вярна. Можеш ли да използваш вълшебното шишенце с ретинол на Medik8 и през лятото? Да, можеш. И ние, и специалистите от Medik8 ще те уверим в това.

Клинично доказано е, че витамин А /ретинол/ е изключително ефективен в борбата с фини линии, бръчки, несъвършенства, неравен тен и акне. Една съставка с толкова много предимства, не би ли трябвало да има и недостатъци?

Защо всички казват, че трябва да спреш употребата на ретинол през лятото?

Старите масови формули на ретинол имат много недостатъци, които от своя страна водят и до много странични ефекти. При първия контакт с въздуха ретинолът се окислява. След няколко отваряния на шишенцето вече окисленият ретинол предизвиква множество негативни реакции върху кожата: зачерваване, излющване, пигментации, чувствителност към механично въздействие и алергии към козметични съставки и продукти.

Разбира се, всичко това води и до отрицателни последствия при излагане на слънце. Всяка жена, използвала стара формула ретинол, ще сподели, че е усетила само негативи – кожата ѝ се е белила, била е зачервена, имала е силно чувство за опънатост и др. И ще е права, а ние ще се съгласим с нея.

Не ползвай обикновен ретинолов продукт, особенно през лятото!

Не така стоят нещата при по-иновативните формули на ретинол. Истинско предизвикателство пред производителите е да стабилизират ретиноловата молекула, защото тя е изключително малка и трудно може да проникне в дълбоките слоеве на кожата. Именно на това се дължи и разликата в цената при различните ретинолови продукти. Образно казано при по-високата цена заплащаме за технологията на производство, а не за съставката.

Какви предимства имат ретиноидите Medik8, защо сме избрали да работим с тях и ги препоръчваме на клиентите си?

В стремежа си да произведат добър продукт Medik8 залагат на добре познатия витамин А, но с качества, които другите ретиноли нямат:

  • фотостабилизирана формула, която не позволява окисляване на продукта и разпадането му при контакт със слънцето
  • хирално правилни  молекули, които попадайки в кожата, се разпознават и усвояват правилно от организма
  • транспортна молекула, която преминава през повърхностните слоеве на кожата, за да предизвика производството на нови и млади клетки в дълбоките кожни слоеве. Това се постига чрез патентованата техонологиая наречена Time Release технология на Medik8, която ще видиш на опаковката, изписана като TR.

Стабилизираната и капсулирана формула с Time Release технология на Medik8 прави техните ретинолови продукти напълно безопасни, максимално ефективни и подходящи за употреба през всеки сезон. Това е ретинол, който спокойно можеш да използваш в продължение на 3-6 месеца, без кожата ти да е раздразнена. Защото ретинолът води до траен ефект, само когато се използва дълго време.

Тези иновативни методи, използвани при производството на ретинола, му позволяват да достигне в дълбоките кожни слоеве, за да не предизвиква раздразнение в горните. По този начин кожата остава здрава на повърхността, а обновяването й започва отвътре навън. С продължителната употреба, плътността на кожата се подобрава и естествените ѝ защитни функции се засилват. Специалистите препоръчват да го използваш само като нощна грижа, за да се насладиш максимално на неговите ползи.

Когато твоят ретинол е хирално правилен, фотостабилизиран и прониква дълбоко в кожата чрез транспортна молекула, тогава можеш да си спокойна за комбинацията от слънце и любимия ретиноид.

Препоръки за правилна употреба на ретинол

Напълно безопасно е да използваш продукти с ретинол Medik8 през всеки сезон, но при условие че спазваш препоръките за тяхната употреба:

  • През летните дни е препоръчително да изпозлваш слънцезащита за лице, за да предпазиш кожата си от слънчево увреждане, а и за да запазиш полезното действие на ретинола.
  • Всички ретиноиди на Medik8 следва да се нанасят само вечер, с изключение на r-Retinoate. Той може да бъде нанасян и през деня, без риск да причини дразнене, чувствителност и нежелана пигментация по лицето ти. Повече за него, виж тук.
  • Ако ще изпозлваш ретинол за пръв път, започни с по-ниска концентрация. В началото го нанасяй през 2-3 вечери, след което можеш да започнеш и през 1 вечер. Идеален за старт нощен серум с ретинол, можеш да видиш тук, а нощен крем – тук.
  • Задължително е  да спреш употребата на ретинолови продукти на Medik8 само по време на бременност, кърмене, активно плажуване и планински разходки.

Ако имаш персонални въпроси за употребата на ретинол, можеш да ни ги зададеш, като се обадиш за безплатна консултация на 0898434029. Ще ти помогнем с избора на най-подходящия за твоята кожа ретиноид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *